Rondje Open Kerk - Rijen PDF Afdrukken E-mailadres

Maria Magdalenakerkrijen

Hoofdstraat 60

Op de plaats en de fundering van het eerste oude kerkje werd een grote nieuwe neo-gotische kerk gebouwd. De eerste steen werd gelegd op 15 maart 1905 en de plechtige inwijding vond plaats op 29 mei 1906. In 2004-2005 heeft de parochiegemeenschap van Rijen de kerk opgeknapt en opnieuw ingericht. In 2006 bestond de Maria Magdalenakerk 100 jaar.

De moeite van het bekijken waard zijn onder meer: de gebrandschilderde ramen van Weiss; de kruisweg (emaille schilderwerk van Jan Willemen); het hoofdaltaar, gemaakt tijdens de bouw van de kerk; de verschillende altaren, van de heilige familie en van Maria; de beide levensgrote, houten beelden van Maria en Maria Magdalena, staande bij de pilaren van het priesterkoor. Zij zijn in het midden van de 19e eeuw, gemaakt van lindehout.